For utvikling av dronestyring - Elektronikknett
FCU001V1_Eval_Board

For utvikling av dronestyring

Evalueringskortet STEVAL-FCU001V1 fra STMicroelectronics er i prinsippet en kompakt flykontrollenhet (FCU - Flight-Constroller Unit) som passer for design av små- og mellomstore quadkoptere/droner.

Kortet gjør at utviklere kan evaluere ytelsen i treghetssensorer under virkelige flyforhold.

På kortet finner man en STM32F401 32-bit mikrokontroller med ARM Cortex-M4-kjerne, en SPBTLE-RF0-modul med lavenergi Bluetooth 4.1, og en STC4054 800 mA batteriladebrikke for litium-ion/litium polymer-batterier. Styring av kortet kan gjøres via en smarttelefon eller nettbrett gjennom Bluetooth-forbindelsen, eller man kan sette opp en RF-mottaker på kortets PWM-grensesnitt og bruke en standard RF fjernkontroll.

Kortet har også en LSM6DSL iNEMO treghetsmodul med lavenergi digitalt akselerometer og gyroskop, LIS2MDL magnetometer og LPS22HD MEMS trykksensor, som samlet støtter 3D-navigeringsapplikasjoner.

Det er også mulig å drive fire DC børstemotorer gjennom kortets STL6N3LLH6 STripFET H6 kraft- MOSFET, eller børsteløs DC-motor via en elektronisk hastighetskontroll-enhet. I tillegg har kortet grensesnittene SWD, I2C og USART som gjør at man kan utvikle fastvare og gjøre debugging samt legge til eksterne tilleggssensorer og RF-moduler.

Evalueringskortet er nå tilgjengelig fra Mouser Electronics (ekstern lenke) får vi vite.

Kommentarer