Fjernstyring av bilen som en tjeneste - Elektronikknett
PhantomAuto
Foto: Phantom Auto.

Fjernstyring av bilen som en tjeneste

Når selvkjørende biler blir vanlig, er det ikke sikkert at elektronikken og programvaren takler alle situasjoner. Da kan en reservesjåfør ta over kontrollen og kjøre bilen for deg.

Israelske Phantom Auto ønsker å tilby en slik tjeneste. Markedet er nok der, fordi skal selvkjørende biler bli tillatt i det hele tatt, er det en rekke funksjoner som må på plass. Dette diskuteres fortsatt, men hendelser som veihindringer, dårlig eller feil på lys, kan være nok til at bilen stopper og nekter å kjøre videre, nettopp på grunn av sikkerhetskrav. Og da kommer reservesjåføren inn og tar over, fra sitt kontor bak skjermer og med utstyr som ligner det man kan få til bilspill, eller en bilsimulator.

Sjåføren tar over via mobilnettet og kamera installert i bilen, og kjører bilen trygt til bestemmelsesstedet, enten det er hjem eller til et verksted.

Selskapet har selv utviklet en algoritme som sikrer lav forsinkelse over mobilnettet.

Det argumenteres med at i tillegg til å løse et konkret problem, gir det trygghet for passasjerene siden de vet det finnes et menneske tilgjengelig som kan hjelpe dem.

Phantom Autos hjemmeside: phantom.auto, hvor du også finner denne videoen:

Kommentarer