Samsung med betalingsløsning for IoT - Elektronikknett
architecture
Foto: Samsung ARTIK (www.artik.io)

Samsung med betalingsløsning for IoT

Du har et åpent nettverk koblet til skyen og tilbyr tjenester mot betaling. Men hva skal du ta betalt for, og hvordan administrere det? Samsung har lansert en løsning som de mener skal takle dette problemet. Navnet er ARTIK Cloud Monetization.

Den nye tjenesten er rettet mot utstyrsprodusenter og tjenestetilbydere slik at de kan gå inn i et åpent økosystem og etablere tjenesteplaner som genererer inntjening direkte fra bruk av utstyr og tjenester.

I følge Samsung vil denne modellen sørge for at utstyrprodusenter kan endre forretningsmodellen fra kun å selge maskinvare, til å selge utstyr koblet opp mot digitale applikasjoner.

Tjenesten ARTIK Cloud Monetization skal sørge for megling, måling og betalingssystem. Utstyrleverandører kan benytte seg av en utviklingsportal for å definere tjenesteplaner som dekker spesifikke behov. Systemet driver så megling og måling mot brukerinteraksjoner som følger oppsatt plan. I tillegg håndterer det oppgraderinger, innbetalinger og omsetningsandel tilbake til produsenten.

Mer informasjon: Samsung ARTIK plattform (ekstern lenke)

Kommentarer