Referansedesign for smart belysning - Elektronikknett
Smart belysningsstyring og fargekontroll

Referansedesign for smart belysning

Power Integrations og Casambi Technologies har tatt frem et referansedesign for styring av lys og farger i smarte belysningsapplikasjoner.

Amerikanske Power Integrations har slått seg sammen med finske Casambi Technologies OY og lanserer nå et nytt referansedesign, DER-612, som beskriver en konstant-spenning (CV), konstant-strøm (CC) 12-watt isolert flyback kraftforsyning med effektfaktorkorrigering, rettet mot smarte belysningsapplikasjoner.

Designet inkluderer en 3,3 V kraftforsyning som kan drive en trådløs Casambi CBM-001 Bluetooth-basert  modul, som tilbyr lettvint dimming og fargejustering på den firekjeders LED-lasten, fra 0 mA til 400 mA.

Kraftforsyningen opererer med en universell inngangsspenning, fra 90 VAC til 265 VAC, og skal oppnå en effektfaktor på mer enn 0,8 under alle nettspenningsforhold.

Designet er basert på Power Integrations’ InnoSwitch-CH kraftforsyningskontroller, som kombinerer primær-, sekundær- og tilbakekoplingskretser en en enkelt overflatemontert, frittstående svitsjekrets. Komponenten integrerer primær FET, primærside styrekrets og en synkron likeretteingskontroller på sekundærsiden. Den inkluderer også Power Integrations’ magneto-koplingsbaserte kommunikasjonsteknologi, FluxLink, som skal danne en sikker bro over isolasjonsbarrieren, og eliminere behovet for en optokopler.

Referansedesignet kan lastes ned her.