Nye kondensatorserier hos RS - Elektronikknett
Nye kondensatorer fra Panasonic

Nye kondensatorserier hos RS

Nye serier  inkluderer enheter i elektrolytisk aluminium som skal gi bedre rippel- og kapasitansegenskaper, og EDLC-enheter med viklet radial ledning for lengre levetid.

RS Components melder at de har tilgjengelig to nye serier med elektrolytiske kondensatorer med høy ytelse, produsert av Panasonic.

V-TC- og V-TCU-serien er basert på den kjente V-TP-serien fra Panasonic, men drar nytte av 1,2 til 1,5 ganger høyere rippelstrømegenskaper ved 125 °C. I tillegg gir V-TCU-delene også 1,2 til 2,2 ganger større kapasitansverdier, som varierer fra 220 til 680 µF, samtidig som størrelsen reduseres med én aluminiumsboks, for eksempel fra størrelse G til F eller fra F til D8. De overflatemonterte kondensatorene har en grunnflate som varierer fra 6,3 x 7,7 mm opptil 10 x 10,2 mm, og vanlig levetid er 2000 timer for små boksstørrelser og 3000 timer for større enheter.

HL-serien med tolags strømkondensatorer (EDLC) er radialkomponenter som leveres i en rekke kapasitanser som varierer fra 2,5 til 100 °F. Komponentene passer godt til bruksområder som trenger stor utladingsstrøm, inkludert reservestrømløsninger for servere og lagringsenheter, hjelpestrømforsyning for solcelledrevne produkter som gatebelysning, og bruksområder med førerassistanse for aktuatorer på en rekke markeder.

HL-serien med kondensatorer har lav motstand og garantert lang levetid i et bredt temperaturområde fra –40 til 65 °C. De er enheter med viklet radial ledning, som skal kunne oppnå lang bedre kapasitans enn elektrolytiske aluminiumskondensatorer – med en faktor på opptil 1000 ganger bedre. De har også utmerket ladings-/utladingsytelse sammenlignet med sekundærbatterier, og gir rask lading og utlading i over 500 000 sykluser, i tillegg til at de har utmerkede aldringsegenskaper som gir en levetid på over ti år.