Norautron: Viktig avtale med Saab - Elektronikknett
Giraffe_4A_radar
Illustrasjonsfoto: Saab Group

Norautron: Viktig avtale med Saab

Svenske Saab og kontraktprodusenten Norautron har inngått en fem års rammeavtale, der Norautron er valgt som produsent av systemkritiske komponenter for Saab radarsystemer. Avtalen vil også bety flere arbeidsplasser.

Avtalen er en forlengelse av eksisterende samarbeid som startet i 2016, og nå er dette utvidet med ytterligere fem år, innenfor segmentene forsvar, luftfart og sikkerhet.

«På grunn av et godt samarbeid og gode erfaringer i løpet av denne perioden, er det en glede å se at avtalen nå omfatter hele selskapet Saab AB,» heter det i en pressemelding onsdag.

Norautron skal bidra i tidlig utviklingsfase, gjøre innkjøp og levere prototyper sammen med produksjon av elektronikk og mekanikk.

Siden Saabs forretningsenhet Surveillance har godkjent Norautron som produsent av systemkritiske komponenter for landbasert radar, vil det skje en teknologioverføring allerede i tredje kvartal i år.

Øyvind Sedivy, adm. direktør i Norautron AS, sier til Elektronikk at avtalen betyr også at ikke bare beholder de arbeidsplasser, men de må ansette rundt 20 flere medarbeidere i løpet av 2018.

Kommentarer