Millimeterbølgeradar: Lanserer SiGe-dødare - Elektronikknett
TI-mmWave_Graphic
Texas Instruments har tatt frem høyt integrerte millimeterbølge radarsensorer i CMOS, som lett kan integreres med andre kretser. Det hele skal ha startet med to ”gærne” ingeniører som ville se hvor rask RF-krets de kunne bygge i CMOS.

Millimeterbølgeradar: Lanserer SiGe-dødare

Texas Instruments har lykkes med å utvikle en millimeterbølgeradar i CMOS. Det gir helt andre integrasjons- og prismuligheter enn dagens SiGe-baserte multichipmoduler.

– Dette er resultatet av et pionérarbeid, og investeringer som startet allerede for 10 år siden, sier Greg Delagi, som leder Texas Instruments’ mikroprosessorvirksomheter.

Millimeterbølge CMOS
– Vi lanserer nå verdens minste og mest presise millimeterbølgesensor, i området 76-81 GHz. CMOS har alltid vært vår kjerneteknologi, men vi snakker stor kompleksitet for å få dette til å virke. Resultatet er en miniatyrisert løsning med lav effekt, som er lett å integrere. Den er ti ganger mer nøyaktig enn andre produkter, og kan måle ned til en hårsbredds nøyaktighet, om nødvendig, forklarer Delagi.

Bil og industri
Produktseriene AWR og IWR vil bli rettet mot henholdsvis bil- og industrimarkedene. I hver serie kommer det flere varianter for ulike behov. Sensorene kan brukes både utvendig og innvendig (for eksempel i og på bil), detektere objekter, gester og til og med brystbevegelser (pust). De kan operere i dynamisk multimodus, og endre funksjon for eksempel etter ulike typer kjørebehov. I industrisegmentet kan de brukes til tankmåling, perimetersikkerhet, droner, roboter mm.

Og, de er tilgjengelig umiddelbart. – Dette vil gjøre SiGe-radarer avlegs, hevder Delagi. Rekkevidde er 1,5mm – 300 meter.

Kommentarer