Kommunikasjon i smarte kjøretøy - Elektronikknett
Connected Car

Kommunikasjon i smarte kjøretøy

De to selskapene Wipro og Excelfore inngår partnerskap med tanke på å kunne tilby sikre kommunikasjonsløsninger til neste generasjon smarte og autonome kjøretøy.

Wipro Limited er et globalt konsulentfirma innen IKT, mens Excelfore leverer middelvareløsninger for Smart Mobility Networks. Nå har de inngått samarbeid for å tilby  sikre kommunikasjonsløsninger for neste generasjon smarte og autonome kjøretøy. Partnerskapet kombinerer Excelfores Smart Mobility Networks løsninger med Wipros globale ekspertise innen systemintegrasjon og administrerte tjenester, og tar sikte på å muliggjøre løsninger for at biler skal kunne snakke sammen – ”connected cars” – rettet mot underleverandører til bilindustrien, samt de største bilutstyrsprodusentene.

Som del av dette vil de to selskapene åpne for skalerbare Ethernet AVB/TSN (Audio-Video Bridging/Time-Sensitive Networking) og sikker, kjøretøydekkende FOTA/S– OTA (Firmware/Software Over-The-Air) oppdateringsløsninger for bilprodusenter og andre leverandører av ”smart mobility”. 

Wipro vil også slutte seg til Excelfore som medlem av eSync Alliance, et initiativ fra flere selskaper for å etablere kompatibilitet mellom komponenter med felles FOTA/SOTA og diagnostikk-APIs og middelvare. Disse integrerte  løsningene vil ifølge de to selskapene forbedre løsninger for kommuniserende biler og bi bedre brukeropplevelse med autonome biler, i tillegg til å forkorte time-to-market for underleverandører til kjøretøyprodusenter og utstyrsleverandører.