Joint venture for GNSS til massene - Elektronikknett
Sapcorda
Vi blir mer og mer avhengig av navigasjonstjenester, ikke minst når selvkjørende biler brer om seg. Da kreves stor nøyaktighet. Det nye konsortiet lover tjenester med nøyaktighet på centimeternivå. Ikke nytt, men for massemarkedet er det en annen historie. (foto: sapcorda.com)

Joint venture for GNSS til massene

Bosch, Geo++, Mitsubishi Electric og u-blox har etabert Sapcorda Services som et joint venture for å bringe GNSS navigasjonstjenester med høy presisjon til massemarkedet.

Sapcorda Services GmbH ble opprettet for å få ut navigasjonstjenester med høy presisjon til volummarkedene. Grunnen de oppgir er at eksisterende GNSS (Global Navigation Satellite System) ikke er gode nok for et marked som vil ha bedre presisjon. Derfor opprettet de fellesselskapet for å lage rimelige løsninger for systemintegratorer, OEMer og produsenter av mottakere.

Produktet de skal tilby er GNSS-tjenester via internett og satellitt som skal gi nøyaktighet på centimeternivå, heter det i en felles pressemelding. Tjenesten er laget for høyvolum i kjøretøy-, industri- og forbrukermarkedene.

Sanntids korrigeringsdata vil bli levert i et åpent format og er ikke bundet av mottakerutstyr og -systemer.

Mer informasjon vil komme senere i år, lover de.

Kommentarer