Intel lanserer intelligens i utstyret - Elektronikknett
movidius_Intel
Movidius Myriad X VPU kan levere kunstig intelligens ut i selve utstyret. Foto: Intel Corporation.

Intel lanserer intelligens i utstyret

En ny AI-brikke fra Intel er i stand til å ta en milliard «slutninger» per sekund og watt. Myriad X er første brikke etter kjøpet av irske Movidius.

Det heter at sammenlignet med forgjengeren i Myriad-familien, har X mye sterkere maskinvarestøtte når det gjelder slutninger, eller nærmere, å trekke slutninger i nevrale nett.

Intel-Movidius-Myriad-X-2 En mer detaljert oversikt over systembrikken. Ill.: Intel Corp.

Det er flere som er i gang med å lage spesialbrikker for kunstig intelligens og maskinlæring, inkludert Google, men Intel hevder de er den første til å ha en slik i produksjon.

Den opprinnelige Myriad fra Movidius var en bildebehandlingsprosessor, men denne nye brikken har såpass god maskinvarestøtte for nevrale nett, at de ser på den som en nevralnettakselerator - til tross for at den fortsatt kalles en VPU (video processing unit) som støtter klassiske bildebehandlingsoppgaver.

For eksempel klarer Myriad X opp til 8 RGB videostrømmer i HD-oppløsning, og prosesserer opp til 700 millioner bildepunkter per sekund. Prosesseringen foregår i fire akseleratorblokker for bildebehandling og nevrale nett.

I blokken som kalles Neural Compute Engine (NCE), gjøres brorparten av akselerasjonen av nevralnett-hendelser.

Totalytelsen er oppgitt til 4 TOPS, og størrelsen gjør at den kan mer enn gjerne brukes som lokal prosesseringsenhet i foreksempel selvkjørende utstyr.

Mer informasjon. Intel Corp. (ekstern lenke)

Kommentarer