Fleksibel antenne for metalloverflater - Elektronikknett
Laird mFlexPIFA

Fleksibel antenne for metalloverflater

Nå kommer industriens første antenne som er spesielt utviklet for å limes direkte på metalloverflater.

Det er Laird som nå lanserer en antenne – med limbar bakside – som kan festes direkte på metalloverflater, og dermed åpne for en rekke Tingenes Internett-ting.

Den nye patenterte antennen, med betegnelsen mFlexPIFA er på størrelse og tykkelse med en tier, og kan brukes for å kople alt fra husholdningsapparater til automatiseringsutstyr og medisinske enheter til nettet.

Den er basert på en struktur kalt Planar Invertert-F Antenne (PIFA) som består av et mylar antenneelement med en skumkjerne.

mFlexPIFA-antennen kan monteres i et stort spekter av innvevde og eksterne applikasjoner med metalloverflater og –kapslinger. Den er tilgjengelig i en 2,4 GHz versjon for Wi-Fi, Bluetooth, Zigbee, Thread, og generelle ISM applikasjoner. Den er også sertifisert for bruk i utvalgte Bluetooth- og Wi-Fi moduler fra Laird. 

Det er vesentlig at mFlexPIFA gjør det mulig å plassere antennen direkte på metalloverflater uten detuning av antennen, noe som frem til i dag har vært en vesentlig utfordring for produktdesignere.

Den kan også brukes på buede – konkave eller konvekse – metalloverflater, noe som skal gi større designfrihet og samtidig god antenneforsterkning og –ytelse.