Datamodul med Intel Atom C3000 fra Kontron - Elektronikknett
kontron_C3000
Kontron forhåndslanserer nye kort og datamoduler basert på Intels Atom C3000-prosessor. Det innebærer blant annet at de egner seg i serveranvendelser.

Datamodul med Intel Atom C3000 fra Kontron

Kontron annonserer nå at de på slutten av året vil komme med nye kort og moduler med Intels nye Atom C3000-prosessor. Datamodulen COM Express er tenkt brukt som serverplattform.

Det som tidliglanseres er produkter som inneholder tredje generasjon Atom-prosessor fra Intel, og disse er Kontron COM Express Computer-on-Module COMe-bDV7i basis 7 formfaktor og et Mini-ITX morkort.

Med Atom-prosessoren får man en inngangsserverplattform (entry server) med skalerbar datakraft fra to til 16 kjerner, minne med stor båndbredde (ECC) og I/O-kapasitet for lavenergi, vifteløse systemer, heter det fra produsenten.

Kortene støtter også fire 10 Gigabit Ethernet-grensesnitt, slik at de typisk kan brukes som sanntids Industri 4.0 «fog»-servere, mikroservere, nettverksenheter samt i industri-, robotikk- og IoT-implementeringer.

Som opsjon tilbys støtte for sikkerhetsløsningen APPROTECT. Denne er basert på en integrert sikkerhetsbrikke fra Wibu-Systems, som sammen med spesifikk programvare beskytter applikasjoner og alle data som er behandlet og lagret på enheten. I tillegg åpner sikkerhetsløsningen for nye forretningsmodeller, som betaling for bruk, eller tidsbaserte testversjoner.

Kommentarer