DMASS: Fortsatt tosifret vekst - Elektronikknett
DMASS Chart Q2-2017_F

DMASS: Fortsatt tosifret vekst

I følge DMASS er det ingen nedgang i det europeiske halvledermarkedet i andre kvartal. Salget som er rapportert av medlemmene, endte med nok en rekord på 2,19 milliarder euro, en vekst på 17,3 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor.

– Slik mange av aktørene ser det nå, er veksten de siste ni månedene historisk. Vesentlige allokeringer på flere produktområder gjør det imidlertid vanskelig å spå utviklingen i resten av året. Men det vil være ganske sikkert å anta at den dobbeltsifrede veksten vil fortsette gjennom hele året. En total for medlemmene i DMASS ser ut til å ligge på 8 milliarder euro for hele året, og da blir det et rekordår. Hva som er overraskende er at veksten kommer fra nær sagt alle industrisegmenter, drevet av mer elektronikkinnhold over en mengde anvendelser, sier Georg Steinberger, styreleder i DMASS som sier at organisasjonen dekker mellom 80 og 85 prosent av totalt tilgjengelig distributørmarked (DTAM) i Europa.

DMASS Chart Q2-2017 I følge DMASS ser det ut til at 2017 blir et rekordår.

Fordelt på regioner er det Polen, Tyrkia, Russland og Israel som leder an vekstbølgen, med økning på mellom 30 og 40 prosent. De største regionene klarte seg også bra, med Tyskland som største enkeltmarked med en vekst på 13,7 prosent til 653 millioner euro. Italia vokste 13,4 prosent til 207 millioner euro, Storbritannia/Irland opp 9,6 prosent til 154 millioner euro og Frankrike opp 8,5 prosent til 151 millioner. Øst-Europa hadde en vekst på 28,3 prosent til 336 millioner euro og de nordiske landene opp 14,1 prosent til 184 millioner euro.

Hele pressemeldingen finner du her (ekstern lenke)

Kommentarer