Arduino overtatt av opprinnelige gründere - Elektronikknett
Arduino

Arduino overtatt av opprinnelige gründere

BCMI, et selskapet som ble grunnlagt av de opprinnelige gründerne i Arduino: Massimo Banzi, David Cuartielles, David Mellis og Tom Igoe, har kjøpt hundre prosent av aksjene i Arduino AG, som eier alle rettigheter i varemerket Arduino.

I følge TechCrunch har det har vært en del kontroverser etter at Federico Musto kjøpte ut de andre og etablerte Arduino AG. Blant annet eksisterte to selskaper med samme navn i et års tid, og Federico Musto er også blitt beskyldt for å «overdrive» sin akademiske bakgrunn. Maker-samfunnet har dessuten vært kritiske etter at de opplevde at flere åpne lisenser ble trukket tilbake.

Men nå er altså de opprinnelige gründerne tilbake med Massimo Banzi som styreleder og teknisk direktør (CTO), mens Dr. Fabio Violante blir CEO.

– Dette er begynnelsen på en ny æra for Arduino, der vi vil styrke og fornye vår fokus på åpen kilde i maskin- og programvare. Vår visjon opprettholdes om at hvem som helst skal kunne drive elektronikkinnovasjon i lang tid fremover, sier Banzi i en kommentar.

Kommentarer