Trykt elektronikk i humanitært arbeid - Elektronikknett
Thinfilm-korea-Røde-Kors

Trykt elektronikk i humanitært arbeid

Thinfilms teknologi omfavner nå også Røde Kors sitt arbeide i Sør-Korea. Det kan hindre svinn og øke effektiviteten i mange hjelpeoperasjoner, tror man.

Med Thinfilms SpeedTap-teknologi kan hjelpeorganisasjonen effektivisere utdelingene til de som trenger det ved digitalt å registrere hvert produkt som blir tildelt. Dette skaper en åpen transaksjon med fullt innsyn og frigjør tid til å jobbe mot andre mål, heter det i en pressemelding fra Thinfilm AS.

I første omgang skal teknologien brukes i Røde Kors sitt program The Windmill of Hope.

Hensikten er å verifisere levering og mottak av nødhjelpsartikler og tjenester, som mat, klær og medisiner. Den nye løsningen skal utnytte Thinfilms NFC SpeedTap tagger for å forbedre programaeffektiviteten og lette noe av arbeidet for de ansvarlige. NFC-teknologien vil også sikre full åpenhet ved utveksling av varer mellom frivillige og de som mottar hjelp. 

Koreanske Røde Kors har utviklet et skreddersydd webgrensesnitt som kan integreres med SpeedTap teknologien. En frivillig trenger bare å scanne en forsendelseskvittering som inneholder en SpeedTap tagg, med en smarttelefon eller NFC-enhet så snart en transaksjon er gjennomført. Scanningen vil øyeblikkelig gi en bekreftelse på utvekslingen av varer og/eller tjenester, og sende relaterte date til organisasjonens skydatabase i sanntid, for registrering, rapportering og analyse.