Tektronix inn i VNA-markedet - Elektronikknett
Tek-apps

Tektronix inn i VNA-markedet

Ny PC-basert vektor nettverksanalysator (VNA) bryter, i følge Tektronix, markedet med lavest pris for 122 dB dynamisk område og 6 GHz ytelse. Den skal også møte et uadressert behov for blant annet IoT-design og utdanning.

Den nye TTR500-serien med USB-baserte Vektor Nettverksanalysatorer, føyer seg inn i rekken av Tektronix sine USB-baserte RF-instrumenter. I følge leverandøren leverer den nye serien en uslåelig kombinasjon av pris og ytelse med ca. 40 prosent lavere kostnad enn andre alternativer med kapasitet på 122 dB dynamisk område og 6 GHz frekvensområde. Prisen er riktignok ikke oppgitt, nettsiden til Tektronix viser til prisforespørsel. Ny er også funksjonaliteten i den nye VectorVu-PC analyseprogramvaren. I tillegg får den markedets eneste innebygde «bias tee» for testing på aktive enheter i denne kategorien, heter det i en melding fra den norske distributøren, Nortelco Electronics.

Tek-TTR506A_03a TTR500-serien er en USB-basert Vektor Nettverksanalysator, som i følge Tektronix kan møte de fleste budsjetter.

Typiske markeder for en VNA i den lavere prisklassen finnes blant annet i Internet of Things (IoT)-design og undervisningssektoren. For IoT ønsker man å benytte VNAer for å teste Bluetooth, WLAN, RFID og andre radio til antenneapplikasjoner. I mange tilfeller må designere låne eller leie VNA’er, som er med på å øke tidsbruken og kostnadene i prosjektene. Innen undervisning medfører den høye kostnaden på VNAer at studentene får liten eller ingen trening med en såpass viktig instrumenttype. TTR500 Serien senker barrieren vesentlig og tilbyr en enkel programvare for vanlige måleoppgaver. At TTR500 er liten og kompakt fysisk er også en stor fordel.

TTR500-serien tilbyr en full 2-port, 2-baner S-parameter VNA for oppgaver som måling på aktive og passive komponenter, antenner og tilpassede nettverk, RF moduler, testkabler, adaptere med mer. Av spesifikasjoner finner vi 100 kHz til 6 GHz frekvensområde, 122 dB dynamisk område, mindre enn 0,008 dB støy på banen og -50 til +7 dBm utgangseffekt. Alt dette i et kabinett som veier mindre enn 2,3 kg.

Tek-TTR506A Instrumentet kan leveres med mye ekstrautstyr.

En viktig funksjon på TTR500 er innebygd bias tee (ekstern lenke). Med tilgang fra begge porter gjør den innebygde bias tee’en at aktive enheter, som f.eks. forsterkere, enkelt kan DC biastestes. Det betyr at brukerne ikke behøver å bestykkes med ekstern bias tee eller betale dyrt for et instrument med bias tee opsjon. TTR500 sin innebygde bias tee tillater 0 til ± 24 V og 0 til 200 mA på begge porter for aktive enheter. Den er utviklet for bruk med enhver PC eller laptop og programvaren leverer tradisjonelt utseende styre- og kalibreringsoppsett. Den tilbyr full pek og klikk funksjonalitet, med funksjoner for lagring og deling av filer i et nettverksmiljø. For bruk i automatiserte testoppsett i utvikling og produksjon, har programvaren støtte for SCPI kommandoer, inkludert kommando-kompatibilitet med tidligere VNAer for enkel integrering i eksisterende testoppsett. I tillegg finnes en offline-modus for dataanalyse med fillagring til filformat kompatibelt med kjente EDA simuleringsverktøy.

For TTR500-serien er det tilgjengelig et sett av tilbehør som bærekoffert, rack-monteringssett, fasestabiliserte kabler, attenuatorer, adaptere og kalibreringssett.

Mer informasjon: www.tek.com/vna/ttr500

Kommentarer