UiO merker stor interesse for teknologifag. Foto: UiO/Terje Heiestad

Stor interesse for teknologiutdanning ved UiO

Unge vil studere teknologi, gjerne kombinert med ledelse. Det viser årets søkertall i Samordna opptak. UiOs nye studieprogram Informatikk: Digital økonomi og ledelse (DigØk) er med 19 søkere per studieplass det mest attraktive studiet i landet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

– Tallene viser et tydelig og frem til nå udekket behov for framtidsrettet og forskningsbasert teknologiutdanning i Oslo, sier dekan ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultetet Morten Dæhlen.

Fakta om UiO

• Norges eldste og høyest rangerte universitet (24. plass i Europa).
• 28 000 studenter
• 8 fakulteter
• Campus på Blindern, i sentrum, på Gaustad og Tøyen.
• Årlig budsjett 7,5 mrd. kroner
• Over 50 % av de norske tildelingene fra det Europeiske forskningsrådet (ERC), over 40 % av Norges sentre for fremragende forskning.

UiO har lansert ny studieportefølje i realfag og teknologi i 2017. Omleggingen innebærer blant annet at databeregninger nå inngår i alle utdanningene og at studentene blir eksponert for forskning tidlig i utdanningsløpet. Hver tredje søker som ønsker seg en utdanning innen informasjonsteknologi, vil til UiO.

Rektor ved UiO, Ole Petter Ottersen, mener at den store interessen for teknologiutdanninger i Oslo også henger sammen med tilgang på spennende arbeidsplasser innen teknologi i hovedstaden. 

I år har UiO 18450 førstevalgssøkere. Det er flere søkere enn noen gang, med en 4 prosent økning fra i fjor. Det er  3,05 søkere per studieplass. Rektor ved UiO trekker frem fagporteføljen og kommunikasjon med skolen som forklaring på søkerveksten.

– UiO prioriterer å møte elever over hele landet. I tillegg har vi sterke fagmiljøer som tilpasser studietilbudet etter hva vi tror vil bli etterspurt i morgendagens arbeidsmarked, sier Ottersen.

Powered by Labrador CMS