Støper inn kraftforsyningen - Elektronikknett
Industriell innstøpt kraftforsyning fra Powerbox

Støper inn kraftforsyningen

Powerbox har lansert en 100W innstøpt AC/DC kraftforsyning, tiltenkt industriell systemintegrasjon.

En ny enhet med betegnelsen ENI100 skal være rettet mot kompakte industrielle systemanvendelser, der det er begrenset med plass. Den har en bredde på bare 31,7 mm og høyde på 140 mm, noe som gjør den enkel å sette inn selv på de trangeste steder.

– Industrielle systemintegratorer har ofte behov for små, kompakte kraftforsyninger som er i stand til å operere i svært spesifikke omgivelser, slik som høye elektriske felt med fare for lysbuer, og som er enkle å installere og kan gi en  lokal sikkerhetsspenning på 24VDC til det elektroniske utstyret. Under slike omstendigheter tillates det ingen synlige metalldeler, noe som har resultert i en plastkapsling med krympede terminaler, uten fysisk forbindelse mellom den interne kjøleflensen og chassiset på vertsutstyret. For å optimalisere kjølingen har ENI100 en intern kjøleflens som distribuerer varmen for å minimalisere hot spots, og samtidig maksimalisere kontaktflaten mot plastkapslingen, forklarer produktansvarlig Martin Fredmark.

Enhetens inngangsspenningsområde er fra 90 til 264VAC og utgangen leverer en fast spenning på 24V ved 4A. Basert på Powerbox’ flyback-topologi og egenutviklede ‘Always On’ reguleringsmodus, kan kraftforsyningen drive ”selv-regulering” av utgangsegenskapene på en intelligent måte, for å sikre kontinuerlig drift og rask gjenoppretting i tilfelle av last- eller temperaturfeil. ENI100 er CB-sertifisert i henhold til EN60950-1.

ENI100 kan installeres utendørs og utsettes for fuktig atmosfære (5 til 95% ikke-kondenserende) og er designet for å møte krav til inntrengningsbeskyttelse på 54 (IP54). Inngangs- og utgangskabler er koplet til enheten med krympede terminaler, for enkel forbindelse.

Dimensjonene på fotavtrykket er 142mm x 31.70mm (5.60 x 1.25 tommer) og høyden er 54mm (2.12 tommer). Som en demonstrasjon på fokuset rundt viktige detaljer, har bunnplaten til ENI100 avlange monteringshull for rask installasjon.

Du finner mer informasjon her.