Siste analoge TV-sender slukkes

Trodde du TV-nettet var ferdig digitalisert? Det er fortsatt analoge sendere i drift. Men 18. september er det definitivt slutt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Telenor fortsetter arbeidet med å oppgradere og digitalisere infrastrukturen, og 18. september slukkes det analoge tv-nettet. Da er det norske nettet fulldigitalisert, skriver Telenor i en pressemelding i dag.

18. september 2017 vil all TV-distribusjon gå over digitale løsninger, som ifølge Telenor gir bedre kvalitet og tjenester.

– Analoge tjenester krever både ressurser og kapasitet. Vi ønsker å frigjøre denne kapasiteten til å gi kundene et bedre digitalt tilbud, sier Birgit Bjørnsen, leder av tv- og bredbåndsdivisjonen i Telenor Norge.

De fleste av Telenors TV-kunder er allerede brukere av digitale løsninger, og kundene som har tjenester tilknyttet de analoge nettet får i disse dager informasjon om at de til høsten må over på digitale løsninger.

Til høsten slukkes det analoge tv-nettet, forteller Birgit Bjørnsen, leder av tv- og bredbåndsdivisjonen i Telenor Norge. (Foto: Martin Fjellanger)

– Vi vil selvsagt hjelpe kundene våre over på digitale plattformer, og ikke minst presentere de muligheter og tjenester som tilbys her, sier Bjørnsen.

Kunder som har analoge signaler til TV-apparatet må anskaffe seg en dekoder eller en kortleser for integrert digital-TV (IDTV) for tilgang til TV-tilbudet. Med en digital dekoder vil kundene få førsteklasses underholdning med høy kvalitet samlet på ett sted, og som også gir et rikt tilbud av underholdning man kan se når og hvor man vil.

Powered by Labrador CMS