Polewall testet fiberhastighet på trådløs dataoverføring

Kristiansandbaserte Polewall fullførte forrige uke testing av sin nye optiske link for 200 Gbps 5G dataoverføring, sammen med to globale leverandører.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

– Kombinasjonen av lave produksjonskostnader, og mulighet for svært høye hastigheter gjør dette til et revolusjonerende produkt, sier Polewalls grunnlegger og CEO Jan Eide.

Testene, som ble utført av RISE Acreo -den ledende svenske forskningsinstitusjonen for fiberoptiske kommunikasjonssystemer, ble gjort gjennom uken under oppsyn av ulike leverandører og operatører.

– Vi kjørte 100 Gbps på 1310 nm og 100 Gbps på 1550 nm kombinert i samme link på samme tid. Vi målte resultatene med to 100 Gbps testsett og er veldig fornøyd med resultatet, som for øvrig var feilfritt, sier Jan Eide.

Jan Eide, gründer og CEO, Polewall.

Polewall har utviklet en trådløs dataoverføringsplattform i stand til å overføre data over avstander opp til 250 meter med hastighet tilsvarende optisk fiber. Teknologien er rettet mot fortettingen av mobilnettet og utbyggingen av fremtidens 4G- og 5G mobilnett.

– 1 Gbps-versjonen er klar for kommersialisering og vi er klar til å kommersialisere 100 Gbps og høyere hastigheter når markedet etterspør det, sier Eide.

– Optisk trådløs dataoverføring, også kalt «Free Space Optics» (FSO) har eksistert siden 1970-tallet, men har historisk sett ikke hatt kommersiell suksess. Drevet av forbrukernes ustoppelige etterspørsel etter mobil båndbredde er operatørene nå på utkikk etter raske og kostnadseffektive metoder for å koble 4G og 5G aksesspunkter til sine nettverk. Det blir stadig mer klart for aktører i bransjen at for å møte mål for oppgradering fremover, må operatørene bruke alle tilgjengelige verktøy i kassen, sier Dr. Evgeny Vanin i RISE Acreo i en kommentar.

- Optisk, trådløs overføring er lisensfritt over hele verden. Teknologien benytter infrarødt lys, og er derfor også fri for interferens, legger han til.

Elektronikk besøkte Polewall allerede i 2011, og den reportasjen kan leses her: Trådløs fiberkommunikasjon

Powered by Labrador CMS