På vei mot kommunikasjonsstandard for elektronikkproduksjon - Elektronikknett
TheHermesStandard
17 leverandører av produksjonsmaskiner ble enige om en ny, åpen kommunikasjonsstandard den 22. mars i år. Første demonstrasjon av standarden forventes å bli vist på Producronica-messen i november.

På vei mot kommunikasjonsstandard for elektronikkproduksjon

Under et møte i München i mars, satt 17 ledende leverandører til elektronikkproduksjons-industrien sammen for å bli enige om en ny, ikke-proprietær kommunikasjonsstandard for maskin-til-maskinkommunikasjon.

Den nye standarden, kalt Hermes, beskrives som en «standard for leverandøruavhengig maskin-til-maskinkommunikasjon for overflatemontering (OFM) og sammenstilling.»

Protokollen, som er TCP/IP og XML-basert, gjør at det for første gang er mulig å transportere kretskort med full sporbarhet gjennom alle stasjoner i linjen.

I følge gruppen vil den nye åpne standarden være mer transparent samtidig som man sparer tid og penger i forbindelse med integrering av en OFM-linje. Derfor mener de også at Hermes-standarden kan bli en viktig byggeblokk for den smarte elektronikkfabrikken – sågar på vei mot en ekte Industri 4.0.

Initiativet til standardiseringsarbeidet ble tatt av ASM Assembly Systems og ASYS. De ønsket å utvikle et nytt kommunikasjonsgrensesnitt som kunne erstatte den etterhvert utgåtte SMEMA-standarden.

22. mars i år satte ledende leverandører seg sammen for å godkjenne første versjon av den åpne protokollen. Spesifikasjonene skal publiseres mot slutten av juni slik at tredjepartsleverandører kan starte sin utvikling. Målet er å introdusere de første produktene som kommuniserer med andre linjemaskiner via Hermes-standarden allerede på Produktronica-messen (14.-17. november i München.

De 17 som deltok på møtet var: ASM, ASYS, Cyberoptics, ERSA, KIC, KOH Young, Mirtec, Mycronic, Nutek, Omron, ParmI, Rehm, Saki, SMT, Viscom, Yamaha og YJ Link.

Kommentarer