Ny gründersatsing for Tingenes Internett fra Telenor - Elektronikknett
iot

Ny gründersatsing for Tingenes Internett fra Telenor

Telenor annonserer i dag et nytt eksperimentelt initiativ for Tingenes Internett, Telenor Start IoT. Tilbudet er gratis og tilgjengelig for gründere og studenter i Norge, og piloten har som mål å øke innovasjon og støtte entreprenørskap og ny nasjonal kompetansebygging.

– Gjennom dette initiativet gir vi norske oppstartbedrifter og studenter muligheten til å utvikle og eksperimentere med nye produkter og tjenester for neste generasjons Tingenes Internett. Telenor Start IoT er del av en bred satsing fra Telenor for å skape vekst i bruken av fremtidens teknologi som kunstig intelligens, Tingenes Internett og stordata i Norge, sier Sigve Brekke, konsernsjef for Telenor.

Brukerregistreringen for Telenor Start IoTs utviklerplattform åpner i dag på den offisielle lanseringen hos StartupLab i Oslo. Med det nye initiativet etablerer Telenor et fysisk Low Power Wide Area (LPWA) eksperimentelt nett, samt et tilhørende back-end system og verktøykasse for gründere, studenter og utviklere. Tilbudet er kostnadsfritt for brukerne over en femårsperiode. Det dedikerte pilotnettverket har til formål å øke innovasjon innen LPWA i Norge, og vil i første omgang bli rullet ut i Oslo, Trondheim og Tromsø fra 1. mai.

For en tid siden annonserte Telenor to spesifikke tiltak for å bidra til å styrke Norges konkurranseevne og stimulere til økt sysselsetting i norske oppstartbedrifter. Det første tiltaket er Telenor-NTNU AI-Lab, som åpnet 8. mars ved Norsk teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU). Laben skal drive forskning innen kunstig intelligens. Telenor Start IoT er det andre av disse tiltakene og utfyller det første ved å genere store datasett som er av interesse for arbeidet ved AI-Laben.

Til å begynne med vil Telenor Start IoT pilotnettverket være basert på LoRaWAN teknologi (LoRa), men andre nettverksteknologier kan også bli inkludert, som 2G/3G/4G, NB-IoT og eMTC standarder.

I dag er allerede over en million ting koblet til Telenors mobilnett i Norge. Nylig lanserte LTE standarder vil gjøre det mulig for Telenors 4G-nettverk å kommersielt støtte Tingenes Internett-enheter som er basert på LPWA. Slike nettverk vil bli gjort tilgjengelige for kommersiell bruk i 2018, og det er derfor viktig å utforske disse mulighetene allerede i dag.

Mer informasjon på startiot.telenor.com

Kommentarer