Metallfolie-motstander - Elektronikknett
MFC Metallfolie på keramikk motstander

Metallfolie-motstander

Metallfolie på keramikk skal skal gi bedre egenskaper og mindre størrelse, for strømfølerapplikasjoner i kraftelektronikk.

TT Electronics lanserer nå en ny familie med metallfolie på keramikk brikkemotstander, MFC-serien, bl.a. tiltenkt strømføleroppgaver i kraftelektronikk.

Den miniatyriserte størrelsen skal gjøre dem egnet i meget kompakte kraftomformerkretser i industrielt og medisinsk utstyr, opplyser produsenten. Komponentene kan brukes i for eksempel kraftforsyninger, DC-DC omformere, små motorstyringer og belysningsstyringer med strømfølerbehov i området 1 til 10A. 

MFC motstandene kommer i 0603 størrelse, i stedet for de langt større 1206 eller 2010 størrelsene som tilsvarende tykkfilmprodukter krever med ellers tilsvarende egenskaper. Motstandene måler kun 1.6 x 0.8 x 0.6mm.  

Standardverdier på 5, 7, 9, 10 og 20 milliohm er tilgjengelig, med toleranse på +/-1%, og opptil 0.5W effekt ved 70 grader C.  Driftstemperaturområdet er -55 til +155 grader C.  

MFC motstandenes metallfoliebaserte motstandsmateriale er bondet til et 96% alumina substrat, og har et beskyttende belegg som er motstandsdyktig mot alle vanlige industrielle rensemidler som brukes til kretskort.

Metallfolie-på-keramikk teknologien skal ha bedre overstrømtoleranse enn tykkfilm, og tilbyr bedre pålitelighet i nærvær av strømtopper, heter det. De har også lavere selvoppvarming enn tykkfilm eller metallstrip-konstruksjoner, slik at man unngår hotspots, heter det.