Lanserer smart komponentkjøp

Å kjøpe komponenter handler ikke bare om pris. For eksempel er det greit å vite hvor lenge komponenten produseres og hvor store volum det er mulig å få tak i. Elektronikkdistributøren Mouser har lansert en tjeneste kalt Forte som skal håndtere dette.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Forte, som er gratis i grunnversjon men krever konto hos distributøren, sørger for at man får opplysninger om priser, tilgjengelighet og alternative komponenter når man skal sette sammen en innkjøpsliste.

I bunnen ligger noe de kaller en «relevansmotor» som analyserer deler av produktnummeret for å foreslå beste alternativ til den valgte komponenten.

Verktøyet husker også brukerpreferanser, layout på regnearket, navnendringer og tidligere ordre. Ordre kan dessuten gjøres direkte fra materiallisten.

Noen begrensninger er det dog. I grunnversjonen kan man ha 99 komponenter i materiallisten. Den kan økes hvis man kontakter Mouser, får vi vite.

Antall daglige lister er begrenset til fem, og det er også begrensninger på hvor mange lister som kan lagres. Prisene som oppgis har en varighet på 30 dager, men siden det er en sanntidsprisliste, oppdateres prisen ved bestilling dersom den er lavere enn først oppgitt.

Powered by Labrador CMS