Lanserer designkonkurranse - Elektronikknett
Farnell element14 med designkonkurranse
To norske oppstartsbedrifter kan vinne premier i Farnell element14-konkurranse.

Lanserer designkonkurranse

Farnell element14 gir teknologiske oppstartsbedrifter i Norge en sjanse til å ta designet sin til et høyere nivå med ny konkurranse.

Farnell element14, som kaller seg selv utviklingsdistributøren, lanserer i dag en konkurranse for teknologi gründere basert i Norge, i samarbeid med CamdenBoss, Altium og Intel.  

To vinnerbedrifter vil få muligheten til å velge et produkt verdt opptil 20 000 kr for å hjelpe dem med å ta deres design til et høyere nivå, heter det i en pressemelding fra selskapet.

– Farnell element14 har tatt dette initiativet fordi vi er klar over at tilgang til de rette produktene og den rette design støtten er det som kan bidra til at teknologi gründere får satt ideene sine ut i livet.  To vinnere vil gis mulighet til å velge et produkt verdt opptil 20 000 kr for å støtte deres innovative design, skriver de.

I 2016 samarbeidet Farnell element14 med det nystartede teknologiselskapet Futurehome for å bidra til å bringe hjemmeautomatiseringsproduktet deres ut på markedet. 

Futurehome benytter smart teknologi  basert på en ettkorts datamaskin (SBC) for å gi brukere mulighet til å styre, automatisere og overvåke hundrevis av smartenheter eksternt via en enkelt Smart Hub-gateway.  Farnell element14 leverte Futurehome med Compute Module 3 i tillegg til å gi designstøtte til Futurehome i en tidlig fase av utviklingen, innen områdene samsvar, produksjon og teknologi.  – Det å samarbeide med en leverandør som kunne levere både produkter og tjenester spesielt tilrettelagt etter deres behov, gjorde at Futurehome frigjorde tid som de kunne bruke innen selve utviklingen av produktet, sier Peter Birks, European Business President hos Farnell element14.

– Denne konkurransene er utviklet for å gi to oppstartsbedrifter i Norge den dytten de trenger for å sette ideene sine ut i livet.  Fra idé til konseptbevis til prototype fremstilling og produksjon – vi er her for å bistå alt fra små oppstartsbedrifter som Futurehome til store halvleder produsenter, fremholder Birks. 

Bedriftene kan melde seg på her.  Én av vinnerne blir annonsert på EIF Stavanger-messen den 10. mai, og den andre annonseres i juni.