ABB overtar B&R - Elektronikknett
ABB overtar B&R
ABB overtar B&R og tar lederskap i industriell automatisering (Ill. B&R)

ABB overtar B&R

ABB offentliggjorde i dag overtakelsen av B&R, verdens største uavhengige leverandør av produkt- og programvarebaserte og åpen arkitekturløsninger for maskinstyring og fabrikkautomatisering.

B&R ble etablert i 1979 av Erwin Bernecker og Josef Rainer, og har hovedkvarter i Eggelsberg, Østerrike. De har mer enn 3000 ansatte, inkludert 1000 applikasjons- og programvareingeniører innen forskning og utvikling. Selskapet har virksomhet i 70 land og omsetter for mer enn 600 millioner dollar (1215/16) i et marked for maskinstyring og fabrikkautomatisering verdt 20 milliarder dollar. Ved å kombinere B&Rs produkter, programvare og moderne løsninger for maskinstyring og fabrikkautomatisering med ABBs tilbud innen roboter, prosessautomatisering, digitalisering og elektrifisering, vil kunder få et uslåelig tilbud innen industriell automatisering.

– B&R er en juvel innen maskinstyring og fabrikkautomatisering og denne kombinasjonen er en mulighet som bare kommer én gang i livet. Denne transaksjonen er en milepæl for ABB, ettersom B&R vil lukke et historisk gap i ABBs portefølje, sier ABBs konsernsjef Ulrich Spiesshofer.

Gjennom oppkjøpet blir ABB en gigant innen industriell automatisering og blir posisjonert for å gripe vekstmulighetene i den fjerde industrielle revolusjonen. I tillegg tar ABB et langt steg i utvidelsen av sin digitale portefølje gjennom å kombinere sin industrielle portefølje av digitale løsninger, ABB Ability, med B&Rs sterke applikasjons- og programvareplattformer, sin store installerte base og kundemasse og skreddersydde automatiseringsløsninger.

– Dette oppkjøpet passer perfekt inn i vår Next Level-strategi. Med vår digitale portefølje og installerte base på mer enn 70 millioner tilkoplede enheter, 70 000 kontrollsystemer og nå mer enn tre millioner automatiserte maskiner og 27 000 fabrikkinstallasjoner i hele verden gjør at vår felles, globale kundebase kan gripe mulighetene som ligger i den fjerde industrielle revolusjonen, sier Spiesshofer.

Når transaksjonen er gjennomført, vil B&R bli en del av ABBs Industrial Automation divisjon som en ny global forretningsenhet – Machine & Factory Automation. Den skal ledes av nåværende administrerende direktør Hans Wimmer. Begge selskapene betrakter B&Rs ledelse og ansatte som en sentral pådriver for fremtidig vekst og integrasjon av virksomhetene sammen med kolleger fra ABB. Grunnleggerne av B&R, Erwin Bernecker og Josef Rainer, vil være rådgivere i integrasjonsfasen for å sikre kontinuitet.

ABB er forpliktet til ytterligere å investere i utvidelsen av B&Rs virksomhet og bygge videre på selskapets forretningsmodell og merkevare. B&Rs hovedkontor i Eggelsberg i Østerrike blir ABBs globale senter for maskinstyring og fabrikkautomasjon.

Med dette oppkjøpet blir ABB den største industrielle automasjonsaktøren i Østerrike.

Se også video under som ABB har laget i forbindelse med overtakelsen av B&R (varighet: 2:20):

Kommentarer