32-Bit SAR ADC med stort dynamisk område - Elektronikknett
LTC2500-32

32-Bit SAR ADC med stort dynamisk område

Analog Devices, Inc., som nylig kjøpte opp Linear Technology Corporation, lanserer nå LTC2500-32, en 32-bits suksessivt approksimeringsregister (SAR)  analog-digitalomformer (ADC). 

LTC2500-32 beskrives som en ny og mulighetsskapende tilnærming for nøyaktige målebehov. Her kombineres den høye nøyaktigheten og hastigheten i Linear Technologys egne SAR ADC arkitektur, med fleksible integrerte digitale filtre, for å optimalisere båndbredden for systemsignalet og forenkle analoge anti-aliasing filterkrav.

Komponenten tilbyr to samtidige utganger; 32-bit lavstøy, digitalt filtrert utgang som kan oppnå opptil 148dB dynamisk område og en 32-bit 1Msps med forsinkelsesfrie utganger, bestående av en etoverrange detection bit, en 24-bit represesntasjon av inngangsspenningsforskjellen, og en 7-bits representasjon av den felles inngangsspenningen.

Den forsinkelsesfrie utgangen er i utgangspunktet perfekt matchet til den digitalt filtrerte utgangen, slik at man skal unngå mismatch og avdrift, som typisk kan oppstå i applikasjoner som krever en raskere ADC for å overvåke signalintegritet i parallell med en presisjons-ADC. 

Den lave støytettheten i komponenten gir 148dB med dynamisk område ved 61sps og 104dB ved 1Msps. I tillegg til lav støy, tilbyr komponenten høy linearitet på 0,5 ppm typisk, og 2 ppm garantert maksimum INL.