Vant årets beste nye sikkerhetsprodukt - Elektronikknett
Hiddn Solutions

Vant årets beste nye sikkerhetsprodukt

På årskonferansen til Næringslivets Sikkerhetsråd fikk norske Hiddn Security prisen Årets beste nye sikkerhetsprodukt, Hiddn SafeDisk. Denne brukes til å beskytte sensitive data på PCer med verdens mest avanserte kryptering.

– Det er stort når næringslivet mener vi tilfører så mye verdi at de mener vi har årets beste sikkerhetsprodukt. Dette anerkjenner vår avanserte forskning og utvikling, og viser at det er stort behov for verdens sikreste løsning for sensitive mobile data, sier Gudmundur Einarsson, administrerende direktør i Hiddn Security.

Troféet Troféet

Outstanding Security Performance Awards ble delt ut onsdag 21. september på årskonferansen til Næringslivets Sikkerhetsråd. I juryen begrunnelse for årets nye sikkerhetsprodukt heter det at «Hiddn SafeDisk fremstår som en svært god løsning for høyverdig sikring av bærbare datamaskiner. Produktet er innovativt, brukervennlig og enkelt å administrere.

På organisasjonens nettsider står det at «Prisene for utmerkelse innen sikkerhet (OSPA-prisene) anerkjenner og belønner bedrifter og individer som arbeider med sikkerhet og sikring. OSPA-prisene er ment å være både uavhengige og inkluderende, og er en anledning for de som utfører fremragende arbeid innen sikkerhet og sikring, enten som utøvere, kjøpere eller leverandører, til å bli anerkjent og berømmet for sin suksess.» Juryen består av eksperter fra bransjen med lang fartstid innen sikkerhet og beredskap.

I kategorien årets nye sikkerhetsprodukt var Hiddn Security nominert sammen med Pilotech sitt virtuelle kriserom og Ultratonic Fuel Sensor fra CS Group. Andre vinnere var «Beste offentlige sikkerhetsinitiativ» med Statens Vegvesen for opprettelse av “Seksjon for trafikant- og kjøretøykriminalitet”, «Fremragende intern leder for sikkerhet» ble Kåre Ellingsen i Akershus Fylkeskommune, og i kategorien «Fremragende sikkerhetsrådgiver» var det BDO Sikkerhet og Beredskap som hentet hjem seieren.

Hiddn SafeDisk forhindrer at data kommer på avveie dersom en datamaskin blir stjålet eller mistes. Hele disken krypteres uavhengig av maskinens operativsystem og det trengs ikke å installeres noen programvare på brukerens datamaskin. Ved oppstart av datamaskinen kreves 2-faktor autentisering ved at brukeren må presentere sitt smartkort og angi korrekt passord før datakrypteringsnøkkelen kan overføres fra brukerens smartkort til Hiddn SafeDisk sin krypteringsmodul og data disken blir tilgjengelig. Når maskinen slås av slettes alle nøkler i krypteringsmodulen og det er ikke lenger mulig for uvedkommende å få tilgang til data på disken og siden det ikke lenger finnes noen datakrypteringsnøkkel i enheten verken i klartekst eller kryptert så ansees enheten da som regel som ugradert. Hiddn SafeDisk er laget for sikring av data på begrenset (RESTRICTED) og konfidensielt (CONFIDENTIAL) nivå.

Relatert artikkel: Verdens sikreste minnepinne

Kommentarer