Utviklingskort for PIC mikrokontrollere

Microchip lanserer nytt utviklingskort for design med 16-bit og 32-bit PIC mikrokontrollere

Publisert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Microchips nye Explorer 16/32 utviklingskort er laget for design med 16-bit og 32-bit PIC mikrokontrollere. Det nye kortet tilbys til en lavere pris enn Microchips populære utviklingskort Explorer 16, og kommer med en integrert programmerer/debugger og flere nye funksjoner som retter seg mot de nyeste designbehovene for innvevde systemer. Kortet skal være et verktøy som det er lett å komme i gang med, samtidig som det er bakoverkompatibelt med Explorer 16-kortet.

De nye utviklingskortet fungerer som en plattform der man kan evaluere komponentfamiliene 16-bit PIC24, dsPIC33 og 32-bit PIC32 gjennom «Processor Plug-In-Moduler» (PIMs) som gir enkel utskifting av komponenter. Det muliggjør prototyping av sluttapplikasjonen for ”proof of concept” før man går videre til det virkelige designet, sier selskapet i en pressemelding. Kortet har et mikroBUS-grensesnitt for å kunne legge til nye funksjoner ved bruk av Click-kort fra MikroElectronika. I tillegg støtter kortet en integrert USB for både kraft og kommunikasjon, noe som eliminerer behovet for et eksternt strømadapter og kommunikasjonskretser.

Explorer 16/32 Development Kit (DM240001-3) inkluderer hovedkortet Explorer 16/32 Development Board i tillegg til PIC24FJ1024GB610 Plug-In-Modul og to USB kabler. Plug-In-Modulen har en 16-bit PIC24FJ1024GB610 mikrokontroller med 1MB Flash, et supersett med minne og funksjoner for den laveffekt PIC24F-familien. Dette settet er priset til ca 110 dollar med PIM og kabler.

Et ekstra PICtail Plus ekspansjonskort (AC240100) er tilgjengelig for å utvide utviklingskortet med vertikale PICtail Plus applikasjonskort, samt ekstra mikroBUS-grensesnitt og et lite prototypingsområde.

Powered by Labrador CMS