– Så mange tuneller har vi aldri bygd ut på ett år, sier Telenors dekningsdirektør Bjørn Amundsen.

Tuneller får 4G

21 tuneller er allerede klare med 4G-fart i år, og en rekke av landets tunneler skal oppgraderes i ”tidenes dekningsløft” i tunneler.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Statens Vegvesen skal oppgradere om lag 200 tunneler de neste årene for å møte krav om tunnelsikkerhet. I denne forbindelse stenges de i tur og orden.

– Når tunnelene er stengt, benytter vi anledningen til å bygge ut 4G-dekning. Totalt er det snakk om over 50 tunneler. Så mange har vi aldri bygd ut i på ett år, forteller Telenors dekningsdirektør Bjørn Amundsen.

I fjor oppgraderte Telenor til sammenligning 26 tunneler. Utbyggingsprosjektet er et samarbeid med Statens Vegvesen, og i en del tilfeller også andre mobiloperatører.

Det finnes rundt 1100 vegtunneler i Norge med en samlet lengde på over 1100 km. Cirka 500 av disse har nå full mobildekning.

– Det er trygghet i at redningsmannskap og bilister kan kommunisere både via radio, nødtelefoner og mobiltelefoner, sier sjefingeniør Arild Petter Søvik i Vegdirektoratet.

Mange tunneler har kameraovervåking og nødtelefoner. Med nødtelefonene kommer du i direkte kontakt med vegtrafikksentralen, sier sjefingeniør Søvik.

Nødnettet som redningsetatene bruker til å kommunisere med hverandre, er installert i 300 tunneler. Radiodekning med DAB er snart bygd ut i de samme tunnelene.

Telenor utbedrer også dekningen i enkelte tog-tunneler. Nylig ble Oslotunnelen mellom Skøyen og Oslo Sentralstasjon tilrettelagt for 4G.

I samarbeid med Jernbaneverket og NSB jobber Telenor med å få 4G-dekning i alle tunneler på både Østfoldbanen og Vestfoldbanen.

Les hele pressemeldingen fra Telenor og se hvilke tuneller som har fått 4G-dekning her.

Powered by Labrador CMS