Reguator med inverterfunksjon

Som en dobbel regulator kan hver av utgangene på den nye modulen fra Linear konfigureres for en kombinasjon av SEPIC og/eller inverterende funksjoner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Linear Technology lanserer LTM8049, en dobbeltfunksjons DC/DC µModule (kraftmodul) regulator med to utganger, i en 15mm x 9mm x 2.42mm BGA pakke.

En av funksjonene er SEPIC (single-ended primary-inductor converter) der utgangsspenningen er regulert mens inngangsspenningen kan variere mellom å være mindre, lik eller større enn verdien av utgangsspenningen.

Den andre funksjonen til LTM8049 er inverterende omforming, dvs. at en positiv inngangsspenning blir konvertert til en regulert, negativ utgangsspenning.

Som en dobbel regulator kan dermed hver av utgangene på modulen konfigureres for en kombinasjon av SEPIC og/eller inverterende funksjoner:
     (a) Utgang 1: SEPIC, Output2: Inverterende
     (b) Utgang 1 & 2: SEPIC
     (c) Utgang 1 & 2: Inverterende

Alt som trengs i tillegg er inngangs- og utgangskondensatorer, samt noen motstander – totalt 7 komponenter, sammenlignet med rundt 30 komponenter for å lage en tilsvarende diskret løsning.

Eksempler på anvendelser kan være batteridrevet portabelt testutstyr, motorstyringer og spenningsforsyning for operasjonsforsterkere i instrumenteringsenheter.

Komponenten drives av en inngangsspenning fra 2,6V til 20V, og leverer utgangsspenninger fra  +/- 2,5V til +/- 24V. Utgangsstrømmen er 1A ved 12VIN til 5VOUT, og kan økes ved parallellkopling.

Powered by Labrador CMS