Liten MEMS-oscillator

Microchip lanserer DSC6000 familien av MEMS oscillatorer som hevdes å ha industriens minste pakkestørrelse og laveste effektforbruk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Microchip kunngjør at den nye DSC6000-familien av mikroelektromekaniske systemer (MEMS)- oscillatorer nå er tilgjengelig. Den nye familien er i følge produsenten industriens minste MEMS MHz oscillator og med det laveste effektforbruket – over hele frekvensspekteret fra 2 KHz til 100MHz.

MEMS oscillatorene med enkel utgang er egnet for bruk som klokkereferanser i små, batteridrevne enheter, som kroppsnær elektronikk og Internet of Things (IoT)-enheter. De møter også de mekaniske holdbarhets- og pålitelighetskravene i Automotive Electronics Council standard Q100 (AEC-Q100).

Kapslet er industristandard 4-pinns DFN pakker, fra 1,6 x 1,2 mm og opp til 7 x 5 mm, og forbruker 1,3 mA (typisk), mindre enn halvparten av strømforbruket til de strømgjerrigste  kvartsbaserte oscillatorene. Maksimalt driftstemperaturområde er fra -40oC til +85oC og +/-25 ppm maksimum avdrift over dette området. De skal tåle 500 ganger mer støt og fem ganger mer vibrasjon enn en kvartsoscillator.

Ved hjelp av Microchips ClockWorks online konfigurasjonsverktøy skal det være enkelt å finne den rette oscillatoren med hensyn til frekvens, pakkestørrelse, ppm og temperaturområde, og deretter bestille gratis vareprøver av den aktuelle oscillatoren gjennom det samme verktøyet. Feltprogrammeringsettet TimeFlash ivaretar konstant frekvensgenerering ved å kombinere det engangsprogrammerbare minnet (One-Time Programmable – OTP) i en blank DSC6000 komponent som kan bestilles separat.

For å understøtte evaluering og utvikling er  Microchips ClockWorks Configurator gjort tilgjengelig på nettet via clockworks.microchip.com/Timing. Microchips TimeFlash Field Programming Kit som støtter DSC6000 familien er tilgjengelig på www.microchip.com/timeflash. Evalueringskort som er programmert etter kundespesifikasjoner er tilgjengelig på forespørsel.

DSC60xx og DSC61xx er i produksjon allerede, og tilgjengelig i følgende pakkeversjoner: 1,6 x 1,2 mm; 2,0 x 1,6 mm; 2,5 x 2,0 mm i 4-pinns VLGA; og 3,2 x 2,5 mm i 4-pinns VDFN.

Powered by Labrador CMS