Data Respons ASA kjøper utviklingsselskap i Tyskland og styrker seg kraftig i det tyske markedet. (Illustrasjonsfoto)

Kjøper tysk programvareselskap

Data Respons ASA : Data Respons kjøper MicroDoc i Tyskland for å styrke posisjonen innen programvareutvikling, digitalisering og IoT

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Data Respons har inngått kjøpsavtale for hundre prosent av aksjene i MicroDoc Computersysteme GmbH, et programvare-teknologiselskap i Tyskland med hovedkontor i München. Selskapet har mer enn 50 spesialister innen programvareutvikling, Java og systemdesign, i tillegg til programvareløsninger for IoT, mobil/nettverksinfrastruktur og embedded-applikasjoner.

– Med dette oppkjøpet styrker vi oss innen flere strategiske viktige områder på en gang. Det gir oss et stort løft innen programvareutvikling, IoT og det digitale området totalt. Vi får en sterk plattform i Tyskland innenfor utviklingstjenester med kontorer i München, Berlin og Stuttgart. Og sist, men ikke minst, gir det oss tilgang til en sterk kundeportefølje med gjentakende salg innen markeder som automotive, smart grid/smart home, bank/forsikring, IoT og ndustriautomatisering, sier Kenneth Ragnvaldsen, konsernsjef i Data Respons i en pressemelding.

–  Vi ser virkelig frem til å slå oss sammen med Data Respons. Selskapet har mange likhetstrekk med MicroDoc's teknologiprofil og kultur. Begge selskapene utvikler teknologiløsninger i tett samarbeid med sine kunder. Vi rekrutterer bare de beste talentene og satser på spesialister som drives av ny teknologi og er vant til å prestere ved utvikling av komplekse løsninger. Når vi går sammen vil vi være rustet til å ta enda flere innovative og spennende prosjekter, uttaler administrerende direktør Hans Kamutzki i MicroDoc

MicroDoc omsatte for 12,5 millioner euro i 2015 og hadde et driftsresultat før skatt på 3 millioner euro. Det er avtalt et kontantvederlag ved gjennomføring av avtalen på 10,5 millioner euro med et tilleggsbeløp avhengig av selskapets resultatutvikling i 2016, 2017 og 2018. Transaksjonen forventes gjennomført innen to uker. 

Powered by Labrador CMS