Kan gå mot full stenging av Ericssons fabrikker i Sverige

De to siste fabrikkene til Ericsson i Sverige kan bli lagt ned. I hvertfall i følge en lekkasje til Svenska Dagbladet. Det kan berøre opp til 3000 ansatte i Sverige. Det ryktes om nedlegging av fabrikkene i Borås og Kumla som en del av en sparepakke på 10 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Det er våre svenske kolleger i Elektroniktidningen (etn.se) som refererer til avisen og sier at lekkasjen kan ha bakgrunn i en maktkamp som har oppstått etter at toppsjefen Hans Vestberg i juli avviste en utvidet sparepakke før han gikk av uken etter.

I følge avisen skal det foregå diskusjoner om en sparepakke. De har snakket med hovedforhandler for Sveriges Ingeniører hos Ericsson, Per Norlander. Han mener at lekkasjen kommer fra enheten Network Products, og at det sågar pågår en slags geriljavirksomhet. – Jeg tror det finnes krefter her som ikke en gang adm. direktør Jan Frykhammar kjenner til, sier han til avisen.

I fjor stengte Ericsson Katrineholmsfabrikken, og sto igjen med to fabrikker i Sverige, i Borås og Kumla pluss en mindre enhet for prototyper i Kista.

Fabrikken i Borås produserer mikrobølge-lenker, mens Kumlafabrikken brukes til innkjøring av nye basestasjonsmodeller.

I Borås er det ca 800 ansatte og i Kumla rundt 400. I tillegg kan ytterligere 600 personer i tilknyttede tjenester bli overflødige.

Det påstås også at sparepakken inneholder en reduksjon på 1050 personer på utviklingssiden.

I en kommentar til lekkasjen/ryktene sier Ericsson at sparepakken som er vedtatt skal gjennomføres, og Sverige er ikke ekskludert. All nedbemanning vil skje på land-til-land-basis. Ved en eventulle nedbanning vil de tillitsvalgte være de første som blir informert, heter det.

Powered by Labrador CMS