Henry på plass i butikkhyllene

Open-source-prosjekt resulterte i en billig DAC med god lyd. Nå har Henry Audio funnet veien til butikkhyllene hos Hi-Fi Klubben Sandvika.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Opphavsmannen til Henry Audio, Børge Strand-Bergesen, har alltid vært lydentusiast, og basert på et open source-prosjekt satte han i gang med utvikling av en USB-basert digital-analogomformer – DAC – som kunne forvandle digitale signaler fra en PC til mest mulig naturtro analog lyd, på enkel og billig måte.

De første versjonene gjorde han tilgjengelig, nærmest som modulbaserte utviklingssett der brukeren kunne skifte ut analoge og digitale moduler etter behov. Interessen for disse DACene var imidlertid stor, og Strand-Bergesen utviklet derfor en ferdig, frittstående modul.

Den fikk – nesten før den var ferdig – strålende kritikker i flere bransjeblader, og nesten uten annen markedsføring er produktet solgt i mer enn 1000 stykk.  – Det var først etter en lovende test i bladet ”Watt” at jeg turde begynne å selge den, forklarer han.

Enheten med betegnelsen USB DAC 128 mkII produseres på Filippinene men distribueres utelukkende fra Norge. (artikkelen fortsetter under bildet)

Nå har Hi-Fi klubben Sandvika tatt inn DACen til Henry Audio. – Vi tar det inn her i Sandvika både fordi det er et lokalt produkt, og fordi det er meget spennende, sier butikksjef Tor Erling Steine. Han utelukker ikke at distribusjonen vil utvides til flere butikker i kjeden dersom responsen er bra.

Butikksjef Tor Erling Steine (t.v.) ønsker Henry Audio og Børge Strand-Bergesen velkommen i Hi-Fi Klubben Sandvika.

Forrige torsdag ble butikkintroduksjonen feiret med boller og brus (sic) hos Hi-Fi Klubben i Sandvika, med besøk av lokalpresse og bransjemedia.

Her var det rigget opp en enkel demo bestående av en PC, USB DACen og en vanlig forsterker.  – Det er tilsvarende en forsterker som mange kjøpte for 20-25 år siden, men som de kanskje ikke utnytter i dag. Men med denne kombinasjonen spiller du fletta av de fleste integrerte anlegg til opptil 30.000 kroner, mener han.

DACen fra Henry Audio koster i underkant av 1900 kroner.

Strand-Bergesen vil fortsette å videreutvikle USB-DACene, men har fortsatt som hovedaktivitet å tilby konsulentoppdrag innen elektronikkutvikling, inkludert produktstyring, design og industrialisering av elektronikk.

Powered by Labrador CMS