Vi må satse på flere kvinnelige teknologer - Elektronikknett
jenterkoder
Jenter bør også lære teknologi, og det tenker GirlTechFest 2016 at de kan gjøre noe med. Illustrasjonsfoto: www.jenterkoder.no

Vi må satse på flere kvinnelige teknologer

Jenter Koder arrangerer GirlTechFest 2016 den 18. oktober i Deichmanske hovedbibliotek i Oslo. Det blir en hel dag der jenter i 3.-5. klasse får leke med teknologi. Statsministeren kommer også.

Jentene får delta på aktiviteter som kodekurs med opplegg lånt fra Lær Kidsa Koding og ulike verksteder.

Statsminister Erna Solberg vil være tilstede på arrangementet i perioden ll. 12.30 – 13.15., der hun selv får prøve seg litt og vite mer om arrangementet.

Jenter Koder er et samarbeidsprosjekt og et frivillig initiativ mellom IKT-Norge, Oda-Nettverket, TENK - TechNettverket for Kvinner, Norway Makers og Deichmanske bibliotek.

De vel 300 jentene som er påmeldt til kodedagen vil møte 60-70 frivillige kvinnelige veiledere som jobber med IT og digital teknologi til daglig. Denne utgaven av GirlTechFest inngår i Oslo Innovation Week. Men det er også et nasjonalt arrangement, og arrangeres i Bergen, Trondheim, Tromsø og Stavanger i tillegg til Oslo.

Aktivitetene:
1.  Robotikk: Jentene skal lære om robot-teknologi gjennom NoIsolation, og AV1 roboten. Designprint workshop hvor deltakerne ser hvordan AV1 er laget.
2.  Jentene skal lære om kunstig intelligens.
3.  BBC Microbit: Workshop med kodeklubben. BBC:Microbit er en lite datamaskin, en microprosessor. Store deler av teknologien til BBC:Microbit er utviklet i Norge av Nordic Semiconductor.
4.  LittleBits: er et Maker Education verktøy som er utrolig spennende og en leken måte å lære seg om koding og strømkretser.
5.  Koding med Code Studio.

Mer info: www.jenterkoder.no

Kommentarer