Jenter bør også lære teknologi, og det tenker GirlTechFest 2016 at de kan gjøre noe med. Illustrasjonsfoto: www.jenterkoder.no

Vi må satse på flere kvinnelige teknologer

Jenter Koder arrangerer GirlTechFest 2016 den 18. oktober i Deichmanske hovedbibliotek i Oslo. Det blir en hel dag der jenter i 3.-5. klasse får leke med teknologi. Statsministeren kommer også.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Jentene får delta på aktiviteter som kodekurs med opplegg lånt fra Lær Kidsa Koding og ulike verksteder.

Statsminister Erna Solberg vil være tilstede på arrangementet i perioden ll. 12.30 – 13.15., der hun selv får prøve seg litt og vite mer om arrangementet.

Jenter Koder er et samarbeidsprosjekt og et frivillig initiativ mellom IKT-Norge, Oda-Nettverket, TENK - TechNettverket for Kvinner, Norway Makers og Deichmanske bibliotek.

De vel 300 jentene som er påmeldt til kodedagen vil møte 60-70 frivillige kvinnelige veiledere som jobber med IT og digital teknologi til daglig. Denne utgaven av GirlTechFest inngår i Oslo Innovation Week. Men det er også et nasjonalt arrangement, og arrangeres i Bergen, Trondheim, Tromsø og Stavanger i tillegg til Oslo.

Aktivitetene:
1.  Robotikk: Jentene skal lære om robot-teknologi gjennom NoIsolation, og AV1 roboten. Designprint workshop hvor deltakerne ser hvordan AV1 er laget.
2.  Jentene skal lære om kunstig intelligens.
3.  BBC Microbit: Workshop med kodeklubben. BBC:Microbit er en lite datamaskin, en microprosessor. Store deler av teknologien til BBC:Microbit er utviklet i Norge av Nordic Semiconductor.
4.  LittleBits: er et Maker Education verktøy som er utrolig spennende og en leken måte å lære seg om koding og strømkretser.
5.  Koding med Code Studio.

Mer info: www.jenterkoder.no

Powered by Labrador CMS