To norske talenter til Telenor Youth Forum

Blant nesten 5000 søknader er 26 teknologivisjonærer plukket ut til å representere hjemlandene i Telenor Youth Forum.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Med støtte fra Nobels fredssenter og Telenor skal delegatene bruke teknologi som løsning på verdensproblemer.

Med en rekordstor søkermasse og høy kompetanse blant søkerne, er det nå klart at jurist Karoline Hjelmtvedt (25), fra Tønsberg og økonom Haakon Berge Wiken (21), fra Bærum skal representere Norge i den fjerde gjennomføringen av Telenor Youth Forum.

- Teknologien er grenseløs og bidrar til å skape like muligheter for alle, noe som gjør det mye lettere å oppnå FNs tusenårsmål, sier Hjelmtvedt.

Til sammen skal 26 teknologivisjonærer fra alle 13 Telenor-land jobbe sammen i ett år for å bruke utnytte teknologi til nytte for det store fellesskapet.

Nobelt samarbeid

Programmet starter med første samling av alle delegatene i Oslo mellom 8. og 11. desember, under Nobels fredsprisfestivitetene. De utvalgte delegatene vil ta del i arrangementet som hyller årets fredsprisvinner, den colombianske presidenten Juan Manuel Santos, og skal i tillegg jobbe i team for å designe løsninger til store sosiale verdensutfordringer.

Etter denne samlingen vil arbeidet fortsette med virtuelle samarbeidsverktøy, frem til delegatene treffes igjen i Bangkok i mai 2017. I oktober 2017 vil deltagernes løsninger presenteres som digitale utstillinger ved Nobels fredssenter i Oslo.

- Vi er så glade for få samlet delegatene på tvers av Europa og Asia, for å utfordre dem i å bli eksperter og pådrivere for løsninger på globale og sosiale utfordringer, sier direktør for Nobels fredssenter, Liv Tørres.

Haakon Berge Wiiken har både teknologi, sosialt engasjement, utenlandsstudier og en sterk utdanning på CVen. Han gleder seg stort til å jobbe med de store spørsmålene ved siden av masterstudiet i økonomi og internasjonale relasjoner:

- Jeg forventer at vi kommer til å lære mye av hverandre og at vi skaper nye ideer som ikke bare benytter digitale løsninger, men at de gjør det på nye måter og strekker seg lengre enn vi har sett tidligere, sier en ambisiøs Wiiken.
Karoline Hjelmtvedt er utdannet jurist og har blant annet lang erfaring som frivillig arbeider for Plan Norge, ungdomsrepresentant i FN, og sosialt arbeid i Peru på CVen. Hennes største største håp er å kunne bruk loven og teknologi til å viske ut sosiale forskjeller.

- Digitaliseringen skaper unike muligheter for at også de ressurssvake får mulighet til å komme høyere på banen og selv kunne bidra til å finne situasjonstilpassede løsninger, forklarer hun.

Delegatene

Med mer enn en milliard mennesker i Telenors 13 markeder, representerer de 26 delegatene de største talentene fra et enormt utvalg. Dette har resultert i den største globale rekrutteringsprosessen noen gang gjennomført av Telenor.
Her kan du lese mer om alle delegatene. (https://www.telenor.com/youthforum/delegates2016/)

Programmet

Telenor har invitert service design-byrået Livework til å støtte delegatene i løsningsdesign, og hvert team vil få støtte fra en ekspertmentor som vil guide teamet gjennom hele året.
I mai vil deltagerne møtes i Bangkok. Der vil de krysse sin første milepæl i implementering av deres løsninger. Programmet vil bygges opp frem til oktober 2017 der Telene og en ekspertjury vil evaluere arbeidet og velge et vinnerlag som vil returnere til Oslo i desember 2017 for å inspirere neste års Youth Forum-deltakere.

Powered by Labrador CMS