Kenneth Ragnvaldsen, CEO i Data Respons ASA, kan se tilbake på et godt kvartal – og ni måneder.

Sterkt kvartal for Data Respons

Data Respons har hatt et rekordresultat i tredje kvartal. Driftsinntektene vokste med to prosent og resultatet økte fra 13,8 millioner til 17,3 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

– Den positive utviklingen internasjonalt i kombinasjon med høy fart i R&D Services gir et rekordresultat for tredje kvartal. Vår sterke posisjon innen industriell digitalisering og IoT gir spennende muligheter fremover, sier Kenneth Ragnvaldsen, CEO i Data Respons ASA, i en melding torsdag.

Konsernets driftsinntekter for tredje kvartal ble 231,2 millioner kroner (225,7), en vekst på 2 prosent. Driftsresultatet endte på 17,3 millioner (13,8). Kontantstrøm fra drift ble 8,6 millioner (13,1) og ordreinngangen for kvartalet var på 186 millioner kroner (177).

Konsernets driftsinntekter for årets første ni måneder ble 738,0 millioner kroner (695,4), en vekst på 6 prosent. Driftsresultatet ble MNOK 45,8 millioner kroner (41,5). Konsernets ordrereserve ved utgangen av tredje kvartal var 755 millioner kroner (707).

R&D Services
– Vi har sterk utvikling i segmentet R&D Services med en vekst på 31 prosent i årets første ni måneder. Både i den norske delen og internasjonalt har vi hatt god tilgang på oppdrag og innovative prosjekter, noe som ga høy utnyttelsesgrad og en rekordhøy EBIT margin for kvartalet. Vi ser at både de etablerte industribedriftene og de nystartede selskapene satser på produktutvikling i forhold til de store digitaliseringsmulighetene som kommer, sier Ragnvaldsen

Digitalisering og IoT
– Med oppkjøpet av MicroDoc i kvartalet styrker vi oss innen flere strategiske viktige områder på en gang. Det gir oss et stort løft innen SW utvikling, IoT og det digitale området for selskapet som helhet. Vi får en sterk plattform i Tyskland innenfor R&D Services med ytterligere kontorer i München, Berlin og Stuttgart. Og sist, gir det oss tilgang til en sterk kundeportefølje i markeder som automotive, smart grid/ smarte hus, bank/forsikring, IoT og industriautomatisering, sier Kenneth Ragnvaldsen, konsernsjef i Data Respons.

Forventer god utvikling
- Året så langt har vist vekst, forbedret lønnsomhet og god kontantstrøm. Den positive utviklingen i R&D Services og internasjonalt motvirker et mer krevende marked innen maritime og oljerelaterte næringer for Product & Solutions. Totalt sett har konsernet høy aktivitet og solid ordrereserve og dette gir et bra utgangspunkt for et godt 2016, avslutter Ragnvaldsen.

Powered by Labrador CMS