Sikker maskinkommunikasjon

Renesas kommer med nye 32-bit mikrokontrollergrupper som skal gi sikker kommunikasjon og styrefunksjoner til industrielle maskiner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Renesas Electronics lanserer i dag RX65N- og RX651-gruppene med 32-bit mikrokontrollere (MCU), som vil blir de nye hovedseriene i selskapets neste generasjon RX familie.

RX65N/RX651 skal kunne brukes i ulike anvendelsesområder som tilkoplet industrielt maskineri, bygningsautomatisering, osv.

Løsningene skal gjøre det mulig å øke systemytelsen samtidig som det blir mulig å reprogrammere MCUenes innebygde minne på en trygg måte over nettverket, enten det er WLAN, Ethernet eller andre nettverk.

MCUene kommer selvsagt med et omfattende utviklingssett.

Dette skal gjøre det enklere å utvikle sluttprodukter som tillater oppdateringer og endringer i maskinoppsett eller styreprogram over tid.

Renesas peker i en pressemelding på det økende behovet for sikre nettverksforbindelser som fremveksten av Industrial Internet of Things (IIoT) og Industry 4.0 fører med seg.

Nettverksforbindelsene gjør det mulig å overvåke tilstanden til maskinene både innenfor og utenfra fabrikken, både for å utveksle data og gjøre endringer i produksjonsinstruksjonene, og for å reprogrammere MCU-minnet for oppdatering av utstyrsoppsett. Systemprodusenter vil også typisk ha behov for å kunne reprogrammere firmvare eller data på en sikker måte.

Powered by Labrador CMS