Romfartsdokumentasjon for strålingsherdede komponenter - Elektronikknett
Satellitt-gnss_large

Romfartsdokumentasjon for strålingsherdede komponenter

Linear Technology kan nå tilby QML klasse V standard mikrokretstegninger (SMD) for populære strålingsherdede komponenter.

Komponenttyper som nå er tilgjengelig med QML klasse V tegninger er RH1013 og RH1014 opamper; RH1498 og RH1499 presisjons rail-to-rail opamper; samt RH1009 og RH1021-10 spenningsreferanser.

QML klasse V komponenter er tiltenkt bruk i de mest krevende romfartsapplikasjonene, og må derfor møte krav til ytelse, kvalitet og pålitelighet definert i MIL-PRF-38535.

Disse komponentene foretrekkes derfor av hovedkontraktører innen bygging av romfartøy og –utstyr. Dette kan bl.a. bidra til å senke programkostnadene ved å forenkle innkjøpsprosessen, redusere komponentdokumentasjon, og muligens ikke lenger kreve destruktive fysiske analyser av romfartskomponenter, skriver Linear i en pressemelding.

Samsvar med såkalt Radiation Hardness Assurance (RHA) skal sikre at Linear Technology har gjennomført akseptanstester for stråling på hver eneste produksjonslott, slik at utstyrsprodusenter ikke trenger å gjennomføre egen ”Total Ionizing Dose” testing.

Flere av Linears strålingsherdede produkter vil etter planen komme med QML klasse V dokumentasjon.