Ny miljøtjeneste

Hanza lanserer nytt tjenesteprodukt som skal håndtere nye globale miljøkrav.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Den svenske kontraktsprodusenten og produksjonskonsulenten Hanza melder at de har utviklet et ”unikt” tjenesteprodukt som skal gjøre det mulig for produkteiere å etterleve de nye globale miljøkravene som settes til inngående råvarer og komponenter. 

Tjenesten er kalt Material Compliance Solution (MCS).

– Det kommer kontinuerlig nye, fornuftige lovkrav til produkter, for å begrense bruken av stoffer som utgjør en fare for miljø og samfunn, sier Bengt Emesten, Senior Vice President Sourcing hos Hanza.

– Men det kan være vanskelig som produkteier å følge og holde overblikk over denne utviklingen. Derfor har vi utviklet et nytt tjenesteprodukt som gjør det enkelt for våre kunder å møte eksisterende og eventuelle nye direktiver, fremholder han. 

I dag stilles det flere krav til produkteierne, som for eksempel RoHS og REACH, som begrenser bruken av stoffer som er kjent for å utgjøre en fare for mennesker, og konfliktmaterialer som har til hensikt å stoppe bruk av ulovlig utvinning av mineraler.

Den nye tjenesten skal gi kunden fullstendige rapporter med hensyn til etterlevelse av direktivene. Blant annet spores komponentdata og samsvar mot materiallister, produktdokumentasjon samt tekniske forandringer.

Dokumenterte bevis på samsvar lagres sammen med deklarasjoner og sertifikater for eksterne revisjoner.

– Dette er en viktig del i vår utvidelse av virksomheten til også å være et kunnskaps- og konsulentselskap, avslutter Emesten.

Hanza fikk for øvrig tidligere i år en kontrakt med norske RVM Systems AS (tidligere Repant), om implementering av en ny produksjonsløsning, etter en såkalt MIGTM-analyse.

Powered by Labrador CMS