NTNU slutter seg til IQRF Alliance - Elektronikknett
Et økende utvalg startsett og moduler gjør det raskt å komme i gang med IoT-nett basert på IQRF

NTNU slutter seg til IQRF Alliance

Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet (NTNU) deltar i "smartskole" program innenfor trådløskonsortiet IQRF Alliance.

IQRF Alliance er en sammenslutning som arbeider for å fremme den trådløse IoT-standarden IQRF. I alliansen inngår både halvleder- og systemprodusenter, sluttbrukere og flere utdanningsinstitusjoner.

I en pressemelding forteller alliansen at to nye universiteter har sluttet seg til alliansen; Faculty of Information Technology of Czech Technical University i Praha – og NTNU i Norge. Begge universitetene deltar i det såkalte IQRF Smart School programmet der de kan samarbeide med andre skoler verden over.

Som medlem av IQRF Smart School programmet har skolene en god mulighet for å gi studentene anledning til å oppnå et såkalt kunnskapssertifikat innen IQRF teknologi. Dette kan være en hjelp når de kommer ut på arbeidsmarkedet, mener alliansen.

– De to universitetene har et stort potensiale i sine studenter og deres profesjonelle bakgrunn gjennom fremtidig samarbeid med medlemsselskapene i IQRF Alliance, kommenterer Ivona Spurná, leder for Smart School programmet.

– NTNU vil benytte IQRF - MESH - IoT radiomoduler i undervisning og til bachelor- og masterstudiene f.o.m. januar 2017 (vårsemesteret), opplyser Trygve Stafne hos den norske IQRF-distributøren Bredengen AS.