Høythengende pris til norsk kommunikasjonsprogramvare - Elektronikknett
Birdeye forbedrer data for kommunikasjon og navigasjon

Høythengende pris til norsk kommunikasjonsprogramvare

Det norske teknologiselskapet AnsuR vant pris under Satellite Masters Conference i Madrid.

Birdeye fra AnsuR er årets vinner av den norske delen av den europeiske Satellite Navigation Competition ESNC. AnsuR vant også i 2012 og 2013.

Den lokale prisen, som AnsuR nå har vunnet, inkluderer et to-måneders opphold for to personer på Innovasjon Norges hus i Silicon Valley.

ESNC er etablert for å fokusere på å utvikle nye tjenester for Europas satellittnavigasjonssystemet Galileo.

– Vi ser en stadig økende bruk av ubemannede fly (UAV) for kritiske sivile operasjoner som søk og redning, sikkerhet og katastrofehåndtering. Samtidig er EUs nye Galileo satellittnavigasjonsystem viktig for å sikre flysikkerhet og pålitelig kommunikasjon. Birdeye tilbyr løsninger for å optimalisere oppgavekritisk langdistanse kommunikasjon av bilder og video fra UAV over flere satellitt- og bakkebaserte radio nettverk, opplyser selskapet i en pressemelding i dag.

Birdeye benytter GNSS til å velge og bruke tilgjengelige nettverk samtidig som det gir nye løsninger for visuell kommunikasjon. Birdeye vil også gi UAV piloter informasjon om signal autentisering, jamming og forfalskning, og fenomener som påvirker driften (for eksempel solstormer). I tillegg gir BirdEye operasjonsforståelse i kartverk i online portaler og viser hvem som flyr når og hvor. Løsningen kan også kommunisere med pilotene om pågående flyoperasjoner og sikkerhet rundt disse, opplyses det.