Enklere måling av energi - Elektronikknett
PowerMoni-ReMoni-maxresdefault

Enklere måling av energi

Dansk utviklingsbedrift vil revolusjonere forbruksmåling og overvåking av energi.

Den danske utviklingsvirksomheten ReMoni står bak en ny,  patentert teknologi, som skal kunne overvåke energiforbruket. Et vesentlig poeng er at det lett kan monteres irekte på eksisterende installasjoner, skriver det danske magasinet Elektronik & Data.

Det er Bo Eskerod Madsen, som er forsker og oppfinner samt direktør i den 15 mann store utviklingsbedriften ReMoni (Resource Monitoring), som står bak det de hevder er en ny, billig og fleksibel teknologi for overvåking av energiforbruk i bygninger, produksjonsanlegg og landbruk.

Selskapet har patentert sensorer som kan monteres på eksisterende installasjoner, uten behov for å kutte ledninger eller gjøre andre inngrep.

Enhetene sender trådløs informasjon om el-, vann- og varmeforbruk, for løpende overvåking av det samlede energiforbruket i bygninger, og kan ta i mot alarmer, påminnelser om vedlikehold osv.

ReMoni kjører i disse dager betatest på sitt første produkt, elmåleren PowerMoni. Den skal være ute hos testbrukere i slutten av året.

I tillegg jobber selskapet med to andre patenterte produkter, den ikke-invasive vann- og varmemåleren FlowMoni og energihøsteren RePower, som kan settes på en kabel, henter energi fra denne og på den måten kan erstatte batterier, melder Elektronik & Data.