Eksempler på Abax' produkter som nå skal produseres i Horten.

Abax flytter produksjon til Norautron – verdt 200 millioner

Larvikfirmaet Abax as som utvikler elektronisk kjørebok og sporingsenheter, har flyttet all produksjon til Norautron i Horten. Avtalen har en verdi på 200 millioner kroner over tre år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Tidligere har Abax hatt produksjon både i Litauen og Norge, men nå ønsker de å samle alt på ett sted og nærmere hovedkontoret.

– Det har vært et mål for oss å konsolidere og automatisere produksjonen på ett sted. Avansert robotteknologi, kompetanse innen prototyper og produksjon, og nærheten til Larvik har vært avgjørende for valget av Norautron, sier Petter Quinsgaard, adm. direktør i Abax as.

De involverte i den nye kontrakten, fra venstre: Kjetil Lassen (Abax), Håvard Østby (Norautron), Bjørn Erik Helgeland (Abax), Bengt Sundberg (Norautron), Tor Engebretsen (Abax) og Geir Morten Wold (Abax). (klikk for større bilde)

I følge avtalen skal produksjonen starte i januar 2017. Det gjelder både prototypeproduksjon, nye produkter og øvrige produksjonstjenester.

– Vi er spesielt glade for å vunnet denne omfattende kontrakten. Produksjonsløsningen vi vil sette opp for Abax' produkter vil innebære en stor grad av automatisering. Dette vil kreve et nært samarbeid med Abax i tiden framover, og er helt i tråd med vårt strategiske valg om mer automatisering og robotisering for mer lønnsom produksjon i Norge, sier Øyvind Sedivy, adm. direktør i Norautron AS.

I den senere tid har Norautron vært nødt til å justere bemanningen, og denne kontrakten er med på å sikre eksisterende jobber i bedriften. Dessuten er avtalen med på å åpne for andre markeder og segmenter for kontraktprodusenten, som er kjent for å ha flest kunder i offshore-markedet.

Powered by Labrador CMS