Trådløs batteristyring

Electronica, München: IoT og trådløs kommunikasjon er gjennomgangstema på electronica 2016, og Linear åpnet showet med å lansere trådløs batteristyring i bil!

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Linear Technology leverer fra før en rekke ICer for batteriovervåking i elektriske- og hybridbiler. Nå viser de en konseptbil med industriens første trådløse bilbatteristyringssystem (BMS).

Den trådløse konseptbilen er utviklet av Linears designpartner Lion Smart, og kombinerer selskapets nøyaktige batteristackovervåkingskretser med deres SmartMesh trådløse meshnettverksprodukter i en BMW i3.  Her er de tradisjonelle ledningsforbindelsene mellom batteripakkene og batteristyringssystemet byttet ut med radiokommunikasjon.

Trådløs BMX i3 konseptbil.

Demonstrasjonen regnes som et vesentlig gjennombrudd, og skal – på tross av at det kan virke sikrere med ledninger – åpne for bedre pålitelighet, samt lavere kost og vekt. I tillegg slipper man komplekse ledningsnett i store flercellebatterier.

Sentralt i løsningen er den komplette batterimålingskretsen LTC6811, som kan måle opp til 12 seriekoplede battericellespenninger med nøyaktighet på minst 0,04%. Denne er kombinert med SmartMesh trådløs meshnettverksteknologi, som ifølge Linear har bevist sin pålitelighet i eksisterende IoT-applikasjoner, og gir bedre enn 99.999% pålitelig forbindelse i tøffe miljøer.

Powered by Labrador CMS