Risikovurdering av utgående komponenter

Obsolescence Manager fra RS Components skal bistå teknikere med risikovurdering for deler og komponenter som nærmer seg slutten på levetiden.

Publisert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

RS Components introduserte i dag Obsolescence Manager, et nytt nettverktøy som kan hjelpe originalutstyrsprodusenter og produktutviklere med å håndtere problemet med utdaterte produkter og planlegge for når varsler for slutten på levetiden (EOL-varsler) settes på delene som snart slutter å produseres, repareres og støttes av komponentleverandører.

Hvert år når tusenvis av individuelle deler og komponenter slutten av livssyklusen sin og blir utdaterte. EOL-varsler kan føre til betydelige kostnader, ettersom de ofte kan innebære at produkter må designes eller konstrueres på nytt. Det kan også oppstå betydelige produktforsinkelser samt økte kostnader knyttet til innhenting og håndtering.

Som et tiltak for å løse utfordringene ved at komponenter blir utdatert, har RS utviklet Obsolescence Manager – et helt gratis verktøy for risikovurdering for komponenters livssyklus som er spesifikt utformet for å gi teknikere og kjøpere mulighet til å få proaktiv oversikt og kunne håndtere risikoene som utdaterte komponenter fører med seg.

Her kan man raskt oppsummere en stykkliste eller deleliste opp mot en liste over deler som er tilgjengelige fra RS, og dermed redusere risikoen for problemer ved utdatering. Kunder vil også kunne forutse problemer ved utdatering for komponenter i forhold til antatte prosjektplaner, samt gi brukerne mulighet til å finne løsninger for deler som er vanskelige å hente inn.

Verktøyet har en rekke funksjoner inkludert status for produktets livssyklus: for eksempel hvorvidt komponenter har status som Active (Aktiv), Not Recommended for New Designs (NRFND – Ikke anbefalt for nye designer), Last Time to Buy (LTB – Siste mulighet til å kjøpe) eller Obsolete (Utdatert), samt Years to End of Life-estimater (YTEOL – År til slutten på levetiden). Verktøyet har også oversikt over deler som er alternative produkter når det gjelder form, montering og funksjon, samt om de er direkte eller lignende erstatninger.

Powered by Labrador CMS