Rimelige MCU-prototypekort

Nå er det nye Gadget Renesas SAKURA II-utviklingskortet på vei ut i lagerhyllene. Dette skal være en fleksibel plattform for en rekke bruksområder, inkludert robotteknikk og IoT.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Gadget Renesas Sakura-kortene er lansert som en brukervennlig utviklingsplattform basert på Renesas RX-serien med Flash-mikrokontrollere.

De programmerbare kortene skal egne seg til bruk for programvareutviklere uansett erfaringsnivå – fra begynnere på skolenivå til profesjonelle designingeniører, får vi opplyst fra en av distributørene, RS Components.

Gadget Renesas er et prosjektkonsept utviklet av Renesas, som knytter ideer til elektronikk gjennom utviklingskort som gir rask prototypefremstilling, og deling av ideer via nettsamfunnet. Det er ideelt for bruk innen utviklingsprosjekter på tvers av bruksområder innen industri-, forbruker- og kontorautomasjon, samt innen robotteknologi og Tingenes Internett (IoT).

Utviklingskortene GR-Sakura-II og GR-Sakura-II-FULL er basert på den 32-bits RX63N-mikrokontrolleren, spesifikt R5F563NBDDFP i en 100-pinners QFP-pakke, med 1 MB flashminne, 128 kB RAM FPU og dataflash på 32 kB. Mikrokontrolleren går på 3,3 V og har en frekvens på 96 MHz (ved hjelp av en ekstern 12 MHz XO) med klokkefrekvens under området på 32,768 kHz. RX63N-mikrokontrollerne støttes også av utviklingsprogramvare inkludert en kompilator på nettet via Renesas' nettside, samt programvare for utvikling av apper til Android-smarttelefoner.

GR-Sakura-lattformen har en Arduino-kompatibel kortstørrelse med C++-mal og -biblioteker og har Arduino UNO-kompatible pinnekontakter klar til bruk med Arduino-skjerminger. Kortene har også 51 GPIO-pinner, seks analoge pinner, microSD-kontakt, XBee trådløs modulkontaktstørrelse, JTAG-grensesnitt, + 5 V DC strømkontakt, betjenings- og tilbakestillingsbrytere, et Arduino Shield-grensesnitt og en rekke grensesnitt inkludert JTAG, mini-B USB-vertkontakt og Ethernet.

GR-SAKURA-II-standardversjonen er delvis montert med grensesnittkontakter, mens GR-SAKURA-FULL er fullstendig montert med kontakter, inkludert: kontakter til påbygningskort, RJ-45 Ethernet LAN-kontakt, JTAG-kontakt, + 5 V DC-strømforsyningskontakt og et microSD-kortspor.

Powered by Labrador CMS