Prox solgt – beholder produksjon i Norge - Elektronikknett
Prox-Dynamics-Nano-UAV.jpg

Prox solgt – beholder produksjon i Norge

Det norske selskapet Prox Dynamics, som utvikler nanohelikoptre, skal være solgt ut til amerikansk selskap for omkring én milliard kroner.

De ørsmå helikoptrene med innebygd kamera har allerede vakt oppsikt verden over, og etter at den nyeste generasjonen nanohelikoptre ble klar, har bedriften vokst rekordraskt, og har i dag omkring 100 ansatte.

Ifølge DN.no er selskapet nå solgt til den amerikanske sensorgiganten Flir Systems, for så mye som 134 millioner USD, rundt regnet 1,1 milliarder kroner.

Flir har levert både varmesensorer og kamera til Black Hornet-helikoptrene, og har samarbeidet tett med Prox gjennom årene. For to år siden kom de første nattsensorene på markedet som var lette nok, fra nettopp Flir, og som dermed kunne utvide funksjonene til flymaskinen.

Black Hornet Black Hornet er blitt milliardbutikk.

Black Hornet veier omkring 18 gram. Ifølge Prox Dynamics veier nærmeste konkurrent med tilsvarende egenskaper nesten hundre ganger så mye.

Prox Dynamics ble tildelt Vebjørn Tandbergs Elektronikkpris allerede i 2012.

Selskapet har utviklingsavdeling på Hvalstad og produksjon på Hønefoss, og ifølge adm. direktør Gudmund Kjærheim skal virksomheten fortsette å utvikle seg som før i Norge, men nå som en egen enhet i Flir.

Les hele artikkelen i DN.no her.