Northrop Grumman tildeler Kitron kontrakter - Elektronikknett
F-35_Lightning_II

Northrop Grumman tildeler Kitron kontrakter

Etter at Kitron kunngjorde en samarbeidsavtale i september i fjor, er elektronikkprodusenten nå valgt av Northrop Grumman Corporation som en internasjonal leverandør for produksjon av en underenhet for F-35 Joint Strike Fighter. Den potensielle verdien for Kitron er mer enn 1 milliard kroner i avtalens løpetid, som er til 2036.

Underenheten, en Dual Channel Transmit/Receive (DCTR) modul, er en del av kommunikasjons-, navigasjons- og identifikasjonssystemet (CNI) som er utviklet av Northrop Grumman. Kitron vant i en konkurranse basert på beste verdi.

Kontrakten omfatter de første stegene med overføring av teknisk kompetanse og produksjonsprototyper for testing og validering. Denne prosessen vil pågå gjennom 2017. Kitron vil da bli tildelt produksjonsavtaler med leveransestart i 2018.

– F-35-programmet er essensielt for Norge og øker forsvarsevnen betraktelig, samtidig som det er viktig for Kitron og regionen, siden dette langsiktige programmet sikrer betydelig sysselsetting. Det å vinne slike kontrakter viser Kitrons posisjon som en konkurransedyktig og pålitelig partner, sier Hans Petter Thomassen, administrerende direktør i Kitron Norge.

I september 2015 offentliggjorde Kitron en separat avtale om å levere ulike elektroniske delkomponenter til flyavionikk for F-35. Denne produksjonen fortsetter.

Kommentarer